У централној кухињи  припрема се храна за децу целодневног и полудневног боравка свих вртића у граду, док вртић у Врањској Бањи има своју кухињу.  

     Промоција „Здраве хране“  и активности на унапређивању исхране су такође саставни део рада централне кухиње.

     Одвијање процеса припремања хране у здравствено-безбедоносном смислу је под сталним надзором инспекција.

     Установа је са ЗЗЈЗ у Врању склопила уговор о контроли хигијенског стања и микробиолошке исправности хране и намирница.

     Једном месечно ЗЗЈЗ У Врању врши узорковање хране  и узима брисевеса руку и посуђа (прибора) из свих кухиња предшколске установе, као и узорке хране и намирница.

     У централној  и дистрибутувним кухињама имплементиран је HACCP систем (обезбеђивање здравствено безбедног производа намењеног деци).

     У кухињи се дневно припреми и дистрибуира око 3800 оброка за децу целодневног боравка и око 300 оброка за децу полудневног боравка.

     Такође у централној кухињи се припремају оброци за децу која су због здравственог стања по препоруци педијатра на посебном режиму исхране.

     E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.