Драги пријатељи,

Добро дошли на сајт Предшколске установе „Наше дете“ Врање!

Надамо се узајамној сарадњи и подршци!

Ту смо да растемо заједно!

ЈЕЛОВНИК

     Вртић ,,Наше дете“ је наменски грађени објекат за потребе предшколског васпитања и образовања. Радно време вртића је од 5:30 до 23:00 часова.

     Вртић има 4 групе јасленог узраста, 9 група вртића, 3 групе ППП у целодневном, 1 групу ППП у четворочасовном трајању , 4 групе ППП у селима, Tребешиње, Златокоп, Тибужде-Барелић и Буштрање, као  и болничку групу.

     Оно што је карактеристично за Вртић ,,Наше дете“ је друга смена у којој је организован рад у другој смени од 11:00 часова до 23:00, као и болничка група као специјализовани облик рада у просторијама Дечјег одељења Болнице у Врању.

     У склопу Вртића ,,Наше дете“ од 1997.године ради зубна ординација, која придаје значај осамостаљивању деце и савладавању страха од зубара и поправке зуба.

     У Вртићу ,,Наше дете“, организован је рад дефектолога-васпитача као и логопеда, који по свом личном плану раде са децом из свих вртића.

     Вртић ,,Наше дете“ као заједница деце и одраслих, подржава, сарадњу и позитивну међузависност, уважавање посвећености и иницијативу, истраживање, експериментисање, различитост, припадност, персонализованост, зачудност. Вртић гради партнерство са породицом кроз узајамно поверење и поштовање.

     Налази се у близини спортског центра а и сам има велику површину дворишта и зеленила,са справама и реквизитима који су прилагођени узрасту деце, тако да све то обезбеђује рад у мирном и пријатном окружењу.Велики број стабала у дворишту, током летњих месеци пружа предивну хладовину,  па деца већи део дана проводе напољу. 

     У вртићу  може  боравити 400 деце од навршене прве године живота, па све до поласка у школу..

   Медицинска сестра за превентивну здравствену заштиту врши свакодневни јутарњи пријем и тријажу све деце у целодневном боравку и здравствени надзор током целог дана. Спроводи здравствено-васпитни рад, како са децом тако и са родитељима.

    У овом вртићу од 1997.г.  ради зубна ординација.У ординацију могу долазити, током целе година, деца из свих вртића.

    У вртићу постоји библиотека са стручном литературом коју васпитачи користе у свом раду

    Приредбе и представе вртића су права ремек-дела изузетног стваралачког нивоа и доказ велике креативне енергије деце и васпитача!

 

 

     Брига о деци је наша заједничка брига.

     Здраво и сретно одрастање Вашег детета добрим делом зависи од међусобне повезаности родитеља и вртића.

     Ту смо за сва ваша питања, сугестије и предлоге...

     Вртић „Наше дете“, Моше Пијаде 10

     Тел. 017 421 134

       017 420 007

      This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

     Васпитач-руководилац вртића Лидија Петковић, васпитач, тел. 064/8310473

     Мед. сестра на превентивној здравственој заштити: Смиља Антанасијевић, тел: 064/8214339

 

 

Конкурси

Награде и признања

award image

ПУ “Наше дете“ Врање, добитник је „Светосавске награде„ Министарства просвете, науке и технолошког развоја за изузетан допринос развоју образовања у 2017. години.