• uskoro_evrtic.png
  • jysk_pr_tekst_1.jpg
  • bozic1.jpg
  • sv_sava.jpg

КОНКУРСИ

                                   

                     Вежбајмо у кругу породице

 

          Кретање представља једну од  есецијалних људских потреба, а физичка активност  један је од најзначајнијих фактора у спречавању настајања многобројних болести.

          

 

          Физичка активност побољшава снагу и издржљивост костију и мишића, равнотежу, флексибилност и координацију.Редовна физичка активност повољно утиче на ментално здравље,поправља расположење и смањује анксиозност и депресију.

          Бити активан током пандемије изазов је за све нас. Најбитније је деци обезбедити услове да покажу своју креативност и потребу за кретањем.Дружење са родитељима за њих је сада јако драгоцено.Искористите га што квалитетније могуће.Сарадња са васпитачима и сарадницима из вртића ће родитељима помоћи да организују игре са децом.

           Заједничке музичке активности могу бити један од начина да се родитељи и деца повежу,забаве, опусте и проведу на квалитетан начин заједничко време.Можете искористити и прилику да период дана који сте наменили за заједничке породичне активности посветите музичким активностима и унесете новине у досадашњи начин функционисања.

          На овај начин имате прилику да сазнате нешто ново једни о другима-кроз представљање интересовања, жеља, музичког укуса,путем разговора...Такође, да подстакнете развој вештина детета које су значајне за целоживотни развој. Неке од њих су самопоштовање и самопоуздање, самопредстављање-јавни наступ,креативност, заинтересованост за истраживање и учење,радозналост...

          Ипак је најзначајније да се опустите са својом децом,да уживате у сваком тренутку и да се трудите да детету не силази осмех са лица јер ће вам то бити највећа награда.

          Алексић Марија,стручни сарадник-

           педагог за физичко васпитање